LIIKKEEN JA LIIKEKONTROLLIN HÄIRIÖT sekä TULE-vaivojen alaryhmäluokittelut

  • Kirjoittaja: Hannu Luomajoki
  • Sivumäärä: n. 380 sivua
  • ISBN: 978-952-7489-19-2
  • Julkaisu: toinen (2.) vuosineljännes 2024
99,00  74,25 

Täysin uusittu liikkeen ja liikekontrollin häiriöt sekä alaryhmäluokittelut-kirja on tulossa! Kyseessä on loppuunmyydyn teoksen täysin uudistettu kolmas (3.) ja entistä laajempi painos. Sisältää uutta sekä uusittua asiaa. Mukana ovat videot, jotka havainnollistavat kirjan sisällön omaksumista!

Uudistettu Hannu Luomajoen superteos liike ja liikekontrollin häiriöt-kirja antaa roiman pakkauksen uutta tietoa!

Uutena kirjassa esitellään eri kehon alueiden alaryhmäluokittelut, jotka helpottavat asiakkaiden luokittelun ja oikean hoitolinjan valitsemisen. Kirjassa käydään alaryhmäluokitusten mukaisesti läpi tärkeimpien liike- sekä liikkeenkontrollin häiriöiden testit ja löydöksiin sopivat täsmäharjoitteet. Alaryhmäluokittelun avulla terapeutit saavat vastauksia mm. seuraaviin yleisiin työssä pohdittuihin kysymyksiin:

  • Mitä on tärkeää tutkia kultakin asiakkaalta?
  • Mikä on löydösten mukainen hoitolinjaus?
  • Mitä asiakkaan ongelman kanssa tulee tehdä?
  • Mitkä ovat asiakkaalle sopivat ja tärkeät harjoitteet?

Saadakseen vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin, tarvitaan ensin hyvät kliiniset testit selvittämään sitä, mikä asiakkaan vaivan / ongelman taustalla on. Asiakkaiden toiminnalliseen tutkimiseen tarvitaan luotettavia ja tarkkoja testejä. Onko jokin liikemalli normaali vai ei? Onko havaittu liikkeenhäiriö sellainen mihin pitää puuttua hoidon ja harjoitteiden keinoin?

Kirjan avulla opit tunnistamaan, testaamaan, valitsemaan oikeat hoitolinjat ja ohjaamaan asiakasta oireen ja ongelman vaatimalla tavalla. Lisäksi kirjaan on lisätty runsaasti tietoja kivusta, psykologisista tekijöistä sekä kyselykaavakkeista.

Hannu Luomajoella on yli 35 vuoden kokemus kliinisestä TULE-fysioterapiasta. Hän on OMT-terapeutti ja tutkii sekä opettaa TUL- fysioterapiaa sekä OMT-opiskelijoita. Hannu on opiskellut manuaalisen terapian maisteriksi Australiassa, väitellyt tohtoriksi liikkeenkontrollinhäiriöistä Itä-Suomen yliopistosta, on Jyväskylän liikuntatieteellisen tiedekunnan kliinisen fysioterapian dosentti sekä Zürichin korkeakoulun fysioterapian professori. Hän on julkaissut lähes 300 tutkimus- sekä ammattiartikkelia, kongressiesitystä ja useita kirjoja. Kirjassa ”Liikkeen- ja liikkeenkontrollin häiriöt sekä alaryhmäluokittelut» käydään läpi selkeällä tavalla TULE-fysioterapian tärkeimmät toiminnalliset testit ja harjoitteet. Kirja sopii kaikille fysioterapeuteille kuin myös lääkäreille, liikunta-alan ammattilaisille kuin myös osteopaateilla, kiropraktikoille, naprapaateille sekä hierojille, kuten myös edellä mainittujen alojen opiskelijoille.