Kehonhallinta – Liikuntataitojen oppiminen ja harjoittelu

  • Kirjoittajat: Kalaja Sami & Kalaja Teppo
  • Sivumäärä: 240 sivua, nelivärikuvitus
  • Muuta: QR-koodeilla avautuvat videot
  • ISBN: 978-951-9147-92-5
74,00  55,50 

Voit myös ostaa e-kirjan omaksi kertamaksulla ellibsin kautta.
(selain ohjaa osoitteeseen https://www.ellibs.com)

Kehonhallinta – liikuntataitojen oppiminen ja harjoittelu -kirja on laaja kokoomateos, joka sisältää sekä kehon hallinnan ja taitojen oppimisen taustateoriat että käytännön harjoite-esimerkit.

Kehonhallinta -kirja käsittelee monipuolisesti kehonhallintaan ja taitojen oppimiseen liittyviä seikkoja, kuten esimerkiksi kehonhallinnan osatekijät, fyysisten ominaisuuksien yhteys kehonhallintaan, psyykkiset tekijät, kuten motivaatio ja tarkkaavaisuuden suuntaaminen, havaintomotoriikka, kasvu, kehittyminen ja ikääntyminen, biomekaniikka ja oppimisen hermostollinen perusta. Taitojen oppimisen valtateoriat ja niiden soveltaminen käytännön toimintaan on kuvattu teoksessa kattavasti.

Kirjan teoriaosuus ja käytännön harjoite-esimerkit linkittyvät toisiinsa kiinteästi. Teoriaosuus rakentuu tutkitulle tiedolle, lähdeviittauksia kirjassa on yli 500 kappaletta. Käytännön harjoite-esimerkit on kuvattu havainnollistavien selitetekstien, kuvien ja ohjevideoiden kautta. Teos sisältää yli 350 harjoite-esimerkkiä.

Kirja on tarkoitettu työkaluksi liikunnanopetukseen, urheiluvalmennukseen, fysioterapiaan, ja liikunnanohjaukseen. Kirja soveltuu sekä liikunta-, urheilu- ja fysioterapia-alan toimijan henkilökohtaiseksi käsikirjaksi että liikunta- ja fysioterapia-alan oppikirjaksi.

Kirjan kirjoittajat Sami ja Teppo Kalaja ovat liikuntatieteen tohtoreita, joilla on pitkä kokemus kehonhallinnan ja liikuntataitojen opettamisesta kouluttamisesta eri oppilaitoksissa ja järjestöissä. Kalajat ovat myös toimineet eri tehtävissä urheiluvalmennuksen saralla. Kirjoittajien valmennustoiminnan tuloksena on saavutettu yli 500 SM-mitalia eri lajeissa. Liikunnan työelämäprofessori Sami Kalaja on ollut muun muassa miesten telinevoimistelun ja kilpa-aerobicin päävalmentajana sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen johtajana. Yliopistonlehtori Teppo Kalaja opettaa kehonhallintaa, telinevoimistelua ja akrobatiaa liikuntatieteellisessä tiedekunnassa, ja on telinevoimistelun olympiatuomari.