TULE – Ammattilaisen taskuatlas – Uusittu painos, sisältää opetusvideot

  • Kirjoittaja: Jukka Nordström
  • 2. suomenkielinen painos 2021
  • Sivumäärä: 440 sivua, nelivärikuvitus
  • Muuta: Yli 100 QR-koodeilla avautuvaa videota!
  • ISBN: 978-951-9147-93-2
74,00 
Osasto:

Lokakuussa 2021 julkaistu, uudistunut 2. painos teoksesta TULE – Ammattilaisen taskuatlas painos pitää sisällään nyt nyt myös yli 100 QR-koodeilla avautuvaa videota. Videot havainnollistavat kirjassa esitettyjen fyysisen tutkimisen testien oppimista ja sisäistämistä.

Milloin minun pitäisi ohjata asiakas lääkäriin? Milloin olisi aihetta epäillä ruuansulatusjärjestelmäperäisiä oireita TULE-oireilun sijaan? Minkälaisia oiretiloja saatan kohdata kehon eri alueita tutkiessani ja miten tunnistan ne toisistaan? Mitä ne keltaiset, siniset sekä oranssit ja mustat liput olivatkaan? Mitkä olivatkaan ne yleisimmät ja helppokäyttöisimmät mittarit ja mistä ne saisi tähän hätään? Mitä otan huomioon suunnitellessani asiakkaan tutkimista? Kuinka kauan kestää eri kudosvaurioiden parantuminen? Mikä hermo hermotti mitäkin lihasta? Minne mikäkin lihas oireillessaan säteilee? Miten hermot oireilevat? Miten tunnistan eri kipumekanismit toisistaan? Mitkä ovat yleisimmin käytetyt kaularangan provokaatiotestit?

Näihin ja useisiin muihin kysymyksiin saat vastauksen TULE-ammattilaisen taskuatlas – kirjasta. Kirja soveltuu opiskelevan TULE-ammattilaisen (osteopaatit, fysioterapeutit, kiropraktikot, hierojat ja lääkärit) käteen käytännön läheisenä tietolähteenä tukemaan kliinistä päättelyä ja ketteräksi opiskeluympäristöksi reflektiota ajatellen. Kirja istuu myös kokeneemman kliinikon käteen ytimekkääksi tietolähteeksi. Kirjan kuvat ja piirrokset ovat selkeitä ja suuri osa tiedosta taulukkomuodossa ja helposti haettavissa tehokkaan sisällyksen saattelemana.

Tämä kirja luo sen kuuluisan perustan, jota kokeneemmat ammattilaiset peräänkuuluttavat kysymällä: ”Onko perustiedot hallussa?”. Vastatessaan tähän kysymykseen, tukee kirja konkreettisesti aloittelevan TULE-ammattilaisen identiteetin kehittymistä.

PÄÄSISÄLTÖ:

1 . Tuki- ja liikuntaelimistön anatomia

2 . Yleisistä biomedikaalisista tutkimusmenetelmistä

3 . Yleisimpien lääkeryhmien haitta- / sivuvaikutuksia

4.  Asiakkaan haastattelu

5 . Yleisimpien hyvänlaatuisten TULE vaivojen kliiniset profiilit

6 . Fyysisen tutkimisen suunnittelu

7 .Fyysinen tutkiminen

8.  Yleistä

9 .Yleiset termit, lyhenteet ja käsitteet selvennöksineen ja määritelmineen / kuvauksineen aakkosjärjestyksessä