Lantionpohjan fysioterapia

  • Kirjoittajat: Jouko Heiskanen, Vuokko Jernfors, Anu Parantainen, Mari Camut, Aino Isotalo, Tuulia Luomala, Minna Törnävä, M. Sinisalo, Karita Palomäki
  • Sivumäärä: 304 sivua
  • ISBN: 978–951–9147–82-6
29,00 

Tuotetunnus (SKU): lantionpohjan-fysioterapia Osastot: , Avainsana tuotteelle

– Lantionpohjan toimintahäiriöiden oppi- ja ammattikirja terveydenhuollon ammattilaisille.
Jouko Heiskanen

Kirja on ensimmäinen suomenkielinen kokonaisuus yhdestä ihmiskehon viimeisimmistä suurista ” tuntemattomista” kehon alueista; biopsykososiaalisesta hyvinvointimme avainalueesta, lantionpohjasta.
Siinä perehdytään yleisimpiin virtsaamisen-, ulostamisen- ja seksuaalitoimintojen häiriöihin, lantionpohjan laskeumiin ja lantioalueen kiputiloihin lantionpohjan näkökulmasta.

Kirjassa lantionalueen toimintaa ja alueen tavallisimpia toimintahäiriöitä tarkastellaan keskivartalon, alaraajojen ja hengityksen toiminnan kanssa kokonaisuutena. Näille toimintahäiriöille esitetään fysioterapeuttisia hoito-ohjeita. Vastauksia etsitään lantionpohjan näkökulmasta käsin: miten manuaaliset tutkimukset / hoitokeinot, liikunta, lihasharjoittelu, rentoutus tai itsehoidot voivat edistää terveyttä.
Näihin yleisiin, usein vaiettuihin, arkaluon-toisiin ongelmiin perehdytään niin lääketieteen kuin fysioterapian näkökulmasta alalla vuosia toimineiden asiantuntijoiden ja kouluttajien opastuksella.

Lantionpohjan rakenteellisen ja toiminnallisen anatomian parantunut tieteellinen ymmärrys sekä kliininen käytännön osaaminen avaavat uusia mahdollisuuksia tavallisimipien lantion alueen toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitamiseen ja ennaltaehkäisyyn. Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapeuttinen tarkastelu selkeyttää myös monille lantionalueen vaivoista kärsiville toiminnallisen anatomian, omien elintapojen ja harjoittelun vaikutuksen ongelmien syntyyn ja korjautumiseen.