Lasten valmentaja (ennakkotilaus, julkaisu keväällä 2024)

  • Kirjoittajat: Kirsi Hämäläinen (toim.), Eero Haapala, Johanna Ihalainen, Sami Kalaja, Kimmo Kantosalo, Tiina Laiho, Marja H. Leppänen, Jarkko Mäkinen, Aku Nikander, Roosa Närhi, Arja Sääkslahti, Susanna Etumäki, Maiju kokkonen, Liisa Lappalainen, Esa Määttä, Pulmu Puonti, Petri Selkee
  • Sivumäärä: n. 150
  • ISBN: 978-952-7489-17-8
  • Julkaisu: Kevät 2024

Ennakkotilaushinta

41,00 
Osastot: ,

Lisätietoja

TULOSSA

Kirjan esittely

Hyvä lasten liikunta ja urheilu on lasten mielestä mukavaa.  Se on iloista ja hauskaa, välillä keskittynyttä, joskus jännittävää ja joskus niin tunteikasta, että pursuaa yli äyräiden.  Se on touhukasta tekemistä, oppimista ja onnistumisen kokemuksia. Se tempaa mukaansa ja tuo kokemuksia ja elämyksiä.  Hyvä toiminta on turvallista ja mahdollisuuksia näkevää.  Ja se on tätä kaikkea myös valmentajalle ja ohjaajalle. 

Valmentaminen on monitieteistä ja siksi opittavaa riittää koko valmentajan uran ajan. Kokeneet valmentajat usein kertovat, että tärkeintä on ollut auttaa urheilijoita kasvamaan ja oppimaan.  Toimiminen valmentajana ja ohjaajana on aitiopaikka päästä seuraamaan lasten oppimista ja kehittymistä.  Se on myös mieletön mahdollisuus kehittää itseään. Valmentajan ei tarvitse olla täydellinen ja onnistua kaikessa.   Urheilu ja valmentaminen on elämänmakuista puuhaa.  Apua saa ja voi pyytää ja aina voi kehittyä paremmaksi.

Tämä kirja keskittyy lasten valmennuksen ja ohjauksen perusteisiin.  Kirjan kirjoittajat ovat ajatelleet erityisesti aloittelevia valmentajia, mutta kirja antaa eväitä kaikille lasten valmennuksessa ja ohjauksessa toimiville.  Se sisältää pohdittavia kysymyksiä, itsearviointitehtäviä ja keskustelun aiheita. Sitä voi käyttää  itsenäiseen opiskeluun, seuran valmennustiimin yhteiseen oppimisen runkona tai valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen juonena. 

Kirja perustuu viimeisimpään tutkimukseen ja suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteisiin linjauksiin.  Kirjassa on myös käytännönläheisiä blogitekstejä kokeneilta lasten valmentajilta.

Kirjoittajaesittelyt