Manuaaliterapia – turvallisia ja tehokkaita manipulaatiotekniikoita

  • Kirjoittajat: Udo Wolf, Frans Van Den Berg
  • Suomennos: Sanna Lönnfors
  • Sivumäärä: 270, nelivärikuvitus
  • ISBN: 978-951-9147-94-9
49,00  36,75 

Manuaalinen terapia – turvallisia ja tehokkaita manipulaatiotekniikoita

Manuaalinen terapia – turvallisia ja tehokkaita manipulaatiotekniikoita-teos kuvaa manuaalisen terapian teoreettisia periaatteita perusteellisesti ja ajankohtaisesti. Kirjassa esitellään manipulaatiohoitojen toimintamekanismit, manuaalisterapeuttinen tutkimus, kliiniset ennustesäännöt sekä manuaalisen terapian testien ja hoitojen tieteellisiin löydöksiin perustuva näyttö.

Käytännön osa esittelee selkärangan ja raajojen nivelten tärkeimmät tutkimusaskeleet sekä manipulaatiotekniikat. Manuaalinen tutkimus on jäsennetty avainkysymysten ja hoitotavoitteita tukevien tekniikoiden mukaisesti. Selkeitä, laadukkaita kuvasarjoja tukevat ytimekkäät tekstit. Käytännön osaa tehostavat erityisesti biomekaanisiin ja kliinisiin näkökulmiin liittyvät vinkit.

Kirja perustuu täysin jokapäiväisiin manuaaliterapian tarpeisiin, ja on johdonmukaisesti ja eri ongelmiin keskittyen jäsennelty.

Kirjailijat

Udo Wolf on fysioterapian professori ammattikorkeakoulussa Fuldassa. Hän on opettanut manuaalista terapiaa vuodesta 1995. Hän on kirjoittanut ja toimittanut lukuisia julkaisuja, ja toimii työnsä ohella useiden lehtien tieteellisissä työryhmissä ja toimittaa PhysioScience-lehteä.Frans van den Berg on kirjoittanut ja toimittanut lukuisia kirjoja ja artikkeleita alan lehtiin niin Saksassa kuin ulkomailla. Hänen ammatillinen kokemuksensa perustuu monien vuosien käytännön potilastyöhön. Hän jakaa osaamistaan eteenpäin esitelmöimällä kongresseissa ja konferensseissa niin kotimaassaan kuin kansainvälisesti. Hän on opettanut manuaalista terapiaa ja manipulaatioterapiaa vuodesta 1981.