Liikkeen ja liikekontrollin häiriöt 2. painos, nyt mukana myös videot!

  • Kirjoittaja: Hannu Luomajoki
  • Sivumäärä: 324 sivua
  • Sidosasu: Sidottu, ommeltu
  • ISBN: 978-951-9147-95-6
75,00 

Loppuunmyyty

Uusittu liikkeen ja liikekontrollin häiriöt kirja on täällä. Nyt mukana ovat videot, jotka havainnollistavat kirjan sisällön omaksumista!

Liikkeen- ja liikkeenkontrollinhäiriöt ovat fysioterapeutin ydinosaamisaluetta. Tuki- ja liikuntaelimistön (TULE) ongelmat aiheuttavat kansanterveyden ja terveydenhuollon kannalta suurimmat kulut. Tieteellinen näyttö tärkeimmissä TULE-ongelmissa; polvi, olkapää, selkä ja niska on aivan selvä: fysioterapia ja konservatiivinen hoito ovat vähintään yhdenvertaisia lääketieteellisten toimenpiteiden, kuten leikkausten, lääkkeiden ja pistosten kanssa. Fysioterapian keinoilla vaikuttaminen on lisäksi usein paljon halvempaa ja eikä siitä aiheudu sivuvaikutuksia. Fysioterapialla, harjoittelulla ja näillä pehmeämmillä menetelmillä on siis erittäin hyvät mahdollisuudet, kun ajatellaan tulevaisuuden perusterveydenhuoltoa.

Tutkimusnäyttö on siis erittäin hyvä harjoittelulle ja fysioterapialle. Mutta kysymys kuuluu, minkäläisia harjoituksia kullekin potilaalle? Vastaus ei voi olla ”että mene salille, kunhan vaan treenaat”. Asiakkaat ja potilaat odottavat täsmämenetelmiä –> ”Mitä minun ongelmani kanssa pitää tehdä? Mitkä ovat juuri minulle sopivat ja tärkeät harjoitteet?”. Tarvitaan siis ensin hyvät kliiniset testit selvittämään sitä, mikä juuri tämän henkilön, tämän asiakkaan ongelma on.

TULE-ongelmaisille asiakkaille on diagnooseja ja tutkimusmenetelmiä pilvin pimein. On röntgen-, tietokone- ja magneettikuvausta. On diagnooseja, jotka alkavat kulumisoireista, jatkuvat jännetuppitulehduksiin ja sitten venähdyksiin sekä repeämiin. On lumbovertebraalisyndroomaa ja tension neck’iä. Mutta, mitä nämä kertovat asiakkaan toiminnallisista ongelmista? Usein eivät juuri mitään. Kulumamuutoksia on lähes jokaisella yli 30-vuotiaalla ihmisellä. Jokaisella on silloin tällöin joku venähdys, repeämä tai noidannuoli. Mutta, mistä ne tulevat ja miten niitä pitäisi hoitaa ja ennaltehkäistä?

Asiakkaiden toiminnalliseen tutkimiseen tarvitaan luotettavia ja tarkkoja testejä. Onko tämä ja tuo liikemalli normaali vai ei? Onko tämä liikkeenhäiriö jotain, mihin pitää puuttua ja hoitaa sekä antaa harjoitteita?

Kirjassa käydään läpi tärkeimpien liike- sekä liikkeenkontrollin häiriöiden testit ja löydöksiin sopivat täsmäharjoitteet. Hannu Luomajoella on yli 30 vuoden kokemus kliinisestä TULE-fysioterapiasta. Hän on OMT-terapeutti ja johtaa Sveitsissä TULE-fysioterapian maisteriohjelmaa, joka on samalla myös Sveitsin ainoa virallinen OMT-ohjelma. Hannu on opiskellut manuaalisen terapian maisteriksi Australiassa, väitellyt tohtoriksi liikkeenkontrollinhäiriöistä Itä-Suomen yliopistosta, on Jyväskylän liikuntatieteellisen tiedekunnan kliinisen fysioterapian dosentti sekä Zürichin korkeakoulun fysioterapian professori. Hän on julkaissut kymmenittäin tutkimus- sekä ammattiartikkeleita ja useita kirjoja. Kirjassa ”Liikkeen- ja liikkeenkontrollin häiriöt-kirjassa käydään läpi selkeällä tavalla TULE-fysioterapian tärkeimmät toiminnalliset testit ja harjoitteet. Kirja sopii kaikille fysioterapeuteille kuin myös lääkäreille, liikunta-alan ammattilaisille kuin myös osteopaateilla, kiropraktikoille, naprapaateille sekä hierojille, kuten myös edellä mainittujen alojen opiskelijoille.