Liikkuvuusharjoittelu e-kirja

Kirjoittajat:
Mika Pihlman, Tuulia Luomala ja Jarkko Mäkinen

2. painos 2020 (mukana videot)
245 sivua
havainnollinen nelivärikuvitus
QR- kooditetut videot tekniikoista
ISBN 978-951-9147-87-1

ENNAKKOTILAUSHINTA

Tyhjennä

Voit myös ostaa kirjan omaksi kertamaksulla ellibsin kautta.
(selain ohjaa osoitteeseen https://www.ellibs.com)

Osasto:

Lisätietoja

» Tutustu sisällysluetteloon
» Tutustu mallisivuihin

HUOM! E-kirjan lukeminen vaatii internet-yhteyden ja verkkoselaimen. Kirjaa ei voi ladata omalle laitteelle

LIIKKUVUUSHARJOITTELU – hallittua voimaa ja liikkuvuutta

Liikkuvuusharjoittelu-kirjan avulla syvennyt monipuolisesti teemaan niin käytännön kuin teoriankin osalta. Uudistettu liikkuvuusharjoittelu kirja sisältää aiemmin julkaistun ja loppuunmyydyn teoksen päivitetyn version. Uutuutena mukana ovat nyt QR-koodien alta löytyvät videot, jotka helpottavat kirjan sisältöjen omaksumista ja käytäntöön integroimista.

Kirjan sisältöön pääset tutustumaan sisällysluettelosta. Tutustu myös maistiaisena oleviin mallisivuihin linkistä!

PÄÄSISÄLTÖ:

1. Liikkuva ihminen

2. Liikkuvuuden testaaminen

3. Liikkuvuusharjoittelun fysiologiset vaikutusmekanismit

4. Helpot liikkuvuusharjoitteet

5. Vaativat liikkuvuusharjoitteet

6. Haastavat liikkuvuusharjoitteet

7. Esimerkkiohjelmia liikkuvuusharjoittelusta eri urheilulajien näkökulmasta

8. Avustetut eli passiiviset venyttelyt

9. Liikkuvuusharjoittelu akuutin vamman jälkeen

10. Ajatuksia liikkuvuusharjoittelusta

He tekivät sen taas! On ilo lukea Luomalan ja Pihlmanin uutta kirjaa ”LIIKKUVUUSHARJOITTELU – hallittua voimaa ja liikkuvuutta”.

Noin parikymmentä vuotta sitten alkoi urheilussa ja fysioterapiassa ajanjakso, jolloin venyttelyn hyödyllisyys kyseenalaistettiin joidenkin tutkijoiden toimesta. Muutama tutkimus osoitti, että lihaksen pitkäaikainen venyttäminen heikentää lihaksen maksimaalista ja nopeaa voimantuottoa. Tämän seurauksena jotkin fysioterapiakoulut Suomessa lopettivat venytyksen opettamisen opiskelijoille, koska sille ei ollut enää perusteita. Sen jälkeen on virrannut paljon vettä sillan alta ja uudemmat tutkimukset ovat osoittaneet venyttämisen eri tavoilla suoritettuna ja liikkuvuusharjoittelun olevan tärkeä osa fyysistä harjoittelua ja kuntoutusta.

Tämä uusi kirja päivittää ja saattaa ajan tasalle tietomme siitä, miten ja milloin venyttelyä ja liikkuvuusharjoittelua on hyvä suorittaa. On tärkeää myös puhua liikkuvuudesta, lihaksen eksentrisestä voimantuotosta ja nivelten ja lihasyksiköiden yhteistyöstä toisaalta sallien suuret liikekaaret, mutta samalla asettaen tarvittavat suojarajat nivelten liikkeille. Sen vuoksi otsikko ”hallittua voimaa ja liikkuvuutta” kuvaa kattavalla tavalla, mistä liikkuvuusharjoittelussa on lopulta kysymys.

Kirja on runsaasti ja kauniisti kuvitettu havainnollistaen vaikeitakin asioita ja tehden niistä sillä tavalla ymmärrettävämpiä. Teksti on tutun sujuvaa ja kieleltään maallikonkin helppo ymmärtää. Tämä kirja on tärkeä lenkki siinä pitkässä ketjussa, jonka avulla me voimme lopulta saavuttaa riittävät tiedot ihmisen täyden fyysisen potentiaalin harjoittamiseen. Tämä täydennettynä psyykkisellä tasapainolla voimme olettaa, että jatkossa osaamme kuntouttaa ihmisiä paremmin ja että tulevaisuudessa tulemme näkemään entisestään parempia sekä loistokkaampia urheilijoita, tanssijoita ja liikkujia.