Julkaistu

Kehityksen kärjessä

Kehityksen kärjessä

Suomen Valmentajat ry:n slogan on otsikonmukainen. Urheiluvalmentajien oma yhdistys haluaa elää jatkuvasti ajassa – olla kehityksen kärjessä. Sama tahtotila on itseään kehittävillä valmentajille. Luontainen uteliaisuus, innovatiivisuus ja halu kehittyä vievät valmentajia eteenpäin heidän valmentajan poluillaan.

Valmennustietouden tuottamisella Suomen Valmentajat haluaa palvella jäseniään. Yhdistys toimittaa viisi kertaa vuodessa ilmestyvää Valmentaja-lehteä, 12-15 kertaa vuodessa ilmestyvää sähköistä e-Valmentajaa ja tuottaa sen lisäksi videoaineistoa sekä välittää tietoa somessa. Tämän ajankohtaisviestinnän lisäksi Suomen Valmentajat on ylpeänä mukana VK-Kustannuksen toiminnassa edistämässä suomenkielisen valmennuskirjallisuuden kustantamista.

Vuonna 2015 julkaistu Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu -kirja on kaikkein perusteellisin esimerkki Suomen Valmentajien ja VK-Kustannuksen yhteistyöstä. Tuossa kirjassa yhdistys toimi päätoimittajana ja oli näin keskeisesti päivittämässä valmennuksen perustietoutta lasten ja nuorten osalta. Kyseinen kirja toimiikin nyt monen lajin valmentajakoulutuksen oppikirjana.

Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu -kirjan sisällöstä on muokattu myös koulutuskokonaisuuksia – seminaarejakin Suomen Valmentajat yhteistyötahoineen on järjestänyt jo kolme: palloilulajeille, kamppailulajeille ja mailapeleille. Parhaimmillaan kirjallisuus ja koulutukset kulkevatkin käsi kädessä syventäen valmentajien oppimista.

Varsinaisia valmennuskirjoja enemmänkin VK-Kustannus kustantaa laadukasta kirjallisuutta terveys- ja kuntoutusalan tarpeisiin. Lähes kaikki nämäkin kirjat palvelevat suoraan myös valmentajia. Esimerkiksi anatomian ja fysiologian osaaminen on valmentajalla tärkeää, jotta valmentajan silmä näkee urheilijan liikkeestä asioita, joita tulisi vahvistaa, kehittää tai jopa muuttaa.

On ollutkin ilo huomata, että VK-Kustannuksen kirjallisuus kiinnostaa valmentajia. Tämä on näkynyt, kun yhdistys on ollut esillä valmentajakoulutuksissa ja esitellyt samalla myös VK-Kustannuksen laajaa valikoimaa. Yksi jos toinenkin ostopäätös kirjoista on tehty ja kirjat ovat lähteneet uusien omistajiensa matkaan näissä tilaisuuksissa. Kirjoja on myös kehuttu, kun osalla valmentajista kirjat ovat olleet hankittuina jo entuudestaan.

Suomen Valmentajien katsantokannasta myös VK-Kustannus on pysynyt kehityksen kärjessä. Kustannustoiminta on vilkasta – laadukkaita valmennuksen ja kuntoutuksen kirjoja ilmestyy useampia vuodessa.

Suosittelenkin VK-Kustannuksen kirjoja kaikille urheiluvalmentajille ja toivotan valmentajat tervetulleiksi Suomen Valmentajien jäseniksi. Molemmilla tavoilla on mahdollisuus pysyä ajan hermolla – kehityksen kärjessä.

Sari Tuunainen
toiminnanjohtaja
Suomen Valmentajat ry

VK-Kustannuksen uutuuskirja Voimaharjoittelu on nyt julkaistu! Voit tilata sen verkkokaupastamme.