Kuvaus
Lisätietoja
Rintakehä – Kokonaisvaltainen lähestymistapa tuo lukijan ajan tasalle olennaisesta anatomiasta, tutkitusta biomekaniikasta, kliinisestä tutkimisesta ja arvioinnista, tuki- ja liikuntaelinongelmista ja rintakehän hoitamisesta sekä siitä, kuinka kaikki nämä asiat vaikuttavat koko kehon toimintaan. Teos korostaa yhdistettyä biopsykososiaalista mallia (Järjestelmien integraatiomalli, Integrated Systems Model – ISM), ja sitä käytetään perustana kliinikoiden useista eri lähteistä koostuvan tiedon järjestämiselle. Nykytutkimuksen tukemana teoksessa painotetaan hoidon yksilöintiä ja sitä, että kliininen päättely muodostaa perustan hoitopäätöksille.
Teos on runsaasti kuvitettu 3D-mallinnettujen anatomisten väripiirrosten sekä yli 550 valokuvan avulla. Kuvitusta täydentävät online-videot, joiden käyttö onnistuu tekstin ohessa olevien QR-koodien kautta. Rintakehä – Kokonaisvaltainen lähestymistapa on ehdoton käsikirja kaikille manuaali- ja liiketerapeuteille, joiden tavoitteena on auttaa asiakkaitaan kehittämään vartalonsa hallintaa ja liikkuvuutta.
Rintakehä-kokonaisvaltainen lähestymistapa on teos, joka avaa järjestelmien integraatiomalliin perustuvaa kliinisen päättelyn viitekehystä, hoidon suunnittelua sekä toteutusta yksityiskohtaisesti ja perusteellisesti. Vaikka teoksen nimi on Rintakehä, korostuu teoksessa koko kehon yhteistoiminta ja eri kehon osien / alueiden vaikutus toisiinsa. Järjestelmien integraatiomalli on erinomainen lähestymistapa kokonaisvaltaiseen hoitoon ja se on sovellettavissa koko kehon alueelle – ei pelkästään rintakehään. Diane Lee selittää kehonalueiden yhteistoimintaa ja vaikutusta toisiinsa havainnollistavien esimerkkien kautta. Kirjan esimerkit antavat ajatuksia rintakehän lisäksi mm. vatsalihasten erkauman, lantionpohjan ja esim. takareisivammojen hoitoon.
Diane Lee on ortopedinen tuki- ja liikuntaelinfysioterapeutti (FCAMT), ja Kanadan fysioterapialiitto on nimennyt hänet naisten terveyden kliiniseksi erikoisasiantuntijaksi. Hän on ollut pitkään kiinnostunut rintakehän biomekaniikasta ja rintakehän suboptimaalisen linjauksen, liikkuvuuden ja hallinnan vaikutuksesta moniin ongelmiin koko kehon alueella. Hän on kirjoittanut useita lukuja sekä lantiosta että rintakehästä ja julkaissut myös kaksi vertaisarvioitua artikkelia (1993, 2015 JMMT) rintakehän biomekaanisesta mallistaan
Alkuperäinen teos: Diane Lee – The Thorax – An Integrated Approach
Käännös : Marko Grönholm