Urheiluvammojen ehkäisy, hoito ja kuntoutus e-kirja

  • Sivumäärä: 656
  • QR-koodien avulla avautuvat videot (harjoitteet, teippaukset)
29,00 50,00 
21,75 37,50  / kuukausi
Tyhjennä

Voit myös ostaa e-kirjan omaksi kertamaksulla ellibsin kautta.
(selain ohjaa osoitteeseen https://www.ellibs.com)

Osasto:

Urheiluvammat – ehkäisy, hoito ja kuntoutus -kirja tarjoaa tutkittuun tietoon ja kliiniseen kokemukseen perustuvan tuhdin tietopaketin tyypillisistä urheiluvammoista. Kirja on suomalaisten liikuntalääketieteen, fysioterapian ja urheiluvalmennuksen huippuasiantuntijoiden yhteistyön voimannäyte.

Urheiluvammojen ehkäisy -kirja kuvailee, kuinka urheiluvammojen ehkäisyä tutkitaan, mitkä urheiluvammojen ehkäisystrategiat ovat tutkitusti tehokkaita, miten urheiluvammojen ehkäisystrategiat otetaan käyttöön omassa valmennusryhmässä sekä mitä kuuluu tyypillisten urheiluvammojen diagnosointiin, hoitoon ja kuntoutukseen. Teoksen havainnollistavat kuvat ja opetusvideot harjoitteista ja teippauksesta auttavat oppimista.

Teos sisältää 656 sivua modernia, tutkittua ja alan viimeisintä tietoa kattavalla ja laadukkaalla kuva- ja videomateriaalilla maustettuna.

Kirja on tarkoitettu työkaluksi kliiniseen työhön, urheiluvalmennukseen ja opiskeluun fysioterapeuteille, lääkäreille, valmentajille, terveydenhuollon (esim. fysioterapia, terveystiede, lääketiede) ja liikunta-alan (esim. liikuntatiede, liikunnanohjaus, valmennus, testaus) opiskelijoille, urheilijoille ja kaikille urheilijoiden parissa toimiville.

Kirjan päätoimittaja Kati Pasasella on yli 25 vuoden kokemus työskentelystä lukuisten eri urheiluseurojen ja satojen urheilijoiden kanssa fysioterapeuttina, fysiikkavalmentajana ja lajivalmentajana. 90-luvun puolivälistä lähtien hän on omissa valmennusryhmissään integroinut urheiluvammojen ehkäisyyn tähtäävät toimenpiteet osaksi urheilijoiden päivittäistä harjoittelua. Urheiluvammojen ehkäisytutkimusta hän on tehnyt 18 vuotta. Lisäksi hän on toiminut kouluttajana ja asiantuntijana monissa eri järjestöissä, kuten Suomen Valmentajissa, Suomen Fysiikkavalmentajissa sekä Suomen Kuntoutuskouluttajissa (FYSI ry). Nykyisin hän työskentelee professorina Sport Injury Prevention Research Centre:ssä (SIPRC), Kinesiologian tiedekunnassa, Calgaryn yliopistossa, Albertassa, Kanadassa. SIPRC on yksi yhdestätoista Kansainvälisen Olympiakomitean rahoittamista urheiluvammojen ehkäisyn huippututkimuskeskuksista maailmassa. Pasasen johtama tutkimusohjelma keskittyy urheiluvammojen ehkäisyyn ja tutkimustiedon implementointiin niin harrastus- kuin eliittitason urheilussa.

Pasasen tiimissä aputoimittajina toimivat urheilufysioterapeutti Peter Halen, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Heidi Haapasalo sekä liikuntalääketieteen erikoislääkäri Jari Parkkari sekä yli 30 muuta huippuasiantuntijaa urheiluvalmennuksen, urheilupsykologian, urheiluravitsemuksen, urheilufysioterapian ja lääketieteen alueelta.