Liikuntaravitsemus

  • Kirjoittajat: Olli Ilander, Patrik Borg, Marika Laaksonen, Katja Pethman, Annika Marniemi, Jaakko Mursu ja Carola Ray
  • 2.painos 2008
  • Sivumäärä: 504 sivua, havainnollinen nelivärikuvitus
  • ISBN: 978-951-9147-57-4
29,00 

Tuotetunnus (SKU): liikuntaravitsemus Osastot: , ,

Kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka kaipaa viimeisintä ja luotettavinta tietoa ravinnon merkityksestä liikunnassa. Se soveltuu niin omaksi ilokseen liikkuville kuntoilijoille kuin kilpaurheilijoille, valmentajille ja muille urheilijoiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. Tieteellisen lähtökohdan ja kattavien kirjallisuusviitteiden ansiosta kirja soveltuu myös erinomaisesti oppikirjaksi liikunta- ja terveysalan opiskelijoille.

Liikuntaravitsemus-kirja sisältää aina ajankohtaisten ravitsemuksen perustietojen lisäksi uutta ja mielenkiintoista tietoa monilta liikuntaravitsemuksen erityisalueilta. Ravitsemusta kestävyysliikunnassa, voimanhankinnassa ja painonpudotuksessa käsitellään kattavasti. Muun muassa naisurheilijoiden, urheilevien lasten ja nuorten, ja ikääntyvien aktiiviliikkujien ravitsemusta käsitellään monipuolisesti omissa luvuissaan. Kirja antaa myös laajan katsauksen ravintolisiin.

Kirjan luettavuutta ja käytännönläheisyyttä ei ole unohdettu. Lukijaystävällisyyteen vaikuttavat muun muassa tekstin lomaan sijoitetut lukuisat tekstilaatikot.

Kiistellyn kohteena – laatikoissa käsitellään aiheita, joista vallitsee erilaisia käsityksiä niin kentällä kuin asiantuntijapiireissäkin. Laatikot tarjoavat objektiivista tietoa, jonka avulla lukija voi muodostaa oman käsityksen kiistanalaisista aiheista. Otsikot ovat esimerkiksi: – Sopivatko urheilijuomat lapsille? – Laihduttaako maito? – Voidaanko magnesiumlisillä ehkäistä kramppeja?

Tiesitkö tämän? – laatikot tarjoavat pähkinän kuoressa tietoa luvun aihepiiriä koskettavista mielenkiintoisista yksityiskohdista. Otsikot ovat esimerkiksi: – Sokerin suurkulutus on riski lapsen terveydelle – Iltasyöminen ei lihota – Transrasvahapot ovat epäterveellisiä, mutta eivät muodosta terveysriskiä

Teoriasta käytäntöön – laatikot sisältävät selkeitä käytännönohjeita, jotka auttavat soveltamaan kirjan tietoja erilaisissa tilanteissä. Otsikot ovat esimerkiksi – Näin maksimoit lihaskehityksen? – Mitä syödä ennen urheilusuoritusta? – Näin tunnistat syömishäiriön?

Uusi Liikuntaravitsemus tulee tarpeeseen. Urheilijoiden ja valmentajien keskuudessa liikkuu paljon uskomuksia, luettavana on ristiriitaista tutkimustietoa eri aineiden vaikutuksesta urheilijoiden suorituskykyyn. Tässä ajassa tarvitaan vankkaa perusteosta, joka leikkaa huhuilta ja uskomuksilta siivet, kertoo faktat sekä ohjaa urheilijat, valmentajat ja liikkujat oikealle polulle urheilevan ihmisen ravitsemusasioissa.

Suomen Valmentajat ry tekee yhteistyötä VK-Kustannuksen kanssa. Suosittelemme Liikuntaravitsemus-kirjaa urheilijoille, valmentajille ja liikkujille luettavaksi. Tekijät ovat maamme eturivin ravitsemusasiantuntijoita
– Suomen Valmentajat ry