Laatua käytännön valmennukseen

Kirjoittajat: Kyösti Lampinen ja Hannele Forsman

1.painos 2008
455 sivua
havainnollinen nelivärikuvitus
ISBN 978-951-9147-54-3

39,00 

Osasto:

Kirjasta löytyy keskeisimmät avainasiat eri ikäluokkien harjoittelusta ja valmennuksesta sekä käytännön työkaluja valmentajan, urheilijan ja heidän välisen yhteistyön kehittämiseen.

Kirja alkaa valmennuksen ison kuvan hahmotuksella, jonka jälkeen siinä käsitellään urheilijan uran kolmea vaihetta; lapsuus, nuoruus ja aikuisuus. Jokainen uravaihe sisältää seuraavat osat:

  1. Avainasioita ja haasteita
  2. Kysymyksiä valmentajille, urheilijoille ja vanhemmille
  3. Valmennustarina, jonka sisällä teoreettisia tietoiskuja sekä urheilijoiden ja valmentajien kommentteja tarinassa esiintyviin asioihin.
  4. Tarinan avainasioiden soveltaminen omaan toimintaan
  5. Käytännön työvälineitä asioiden kehittämiseen
  6. Harjoitusesimerkkejä

Kirjan loppuun on koottu olennaisia teoria-asioita käytännön valmennuksen kannalta.

Tämä kirja on mielenkiintoisella tavalla toteutettu valmennuksen oppi- ja työkirja. Se ei sisällä kuivaa teoriaa, vaan se on valmennustarinoiden kautta jouhevasti etenevä, oivaltavaan oppimiseen perustuva perusvalmennuksen kokonaisuutta käsittelevä käyttökirja. Tätä on odotettu ja käsittelytapaa on kaivattu. Suosittelemme tätä kirjaa valmentajille ja ohjaajille, urheilijoille ja lasten vanhemmille. Toivomme, että siitä tulee koko valmennustiimin työtä kehittävä ja arviointia auttava työkirja.  
– Suomen Valmentajat ry